Автообзор
08.04.2024
Аренда транспорта
02.04.2024
Грузоперевозки
26.03.2024
Автообзор
24.11.2023

Компанія Land Rover показала новий Land Rover Sport.

23.04.2013
1886
0
Модель в якості опції отримала третій ряд сидінь, який дозволяє збільшити місткість салону з п'яти до семи осіб. Автовиробник зазначив, що новинка коротше своїх конкурентів - її довжина складає 4 тисячі 850 міліметрів. При цьому потрапити на задні крісла буде просто. Цього вдалося досягти завдяки збільшеній на 178 міліметрів (до 2923 міліметрів) колісній базі в порівнянні з попередником.

Компанія Land Rover показала новий Land Rover Sport.

Range Rover Sport нового покоління побудували на одній платформі з звичайною версією Range Rover. При цьому новинка виявилася на 149 міліметрів коротше і на 55 міліметрів (1780 міліметрів) нижче старшого представника сімейства. Менше стала і маса моделі нового покоління. У порівнянні з попередником вона зменшилася на 420 кг, з Range Rover - на 45 кг.

Позашляховик нового покоління отримав 75% нових деталей у порівнянні із звичайною модифікацією Range Rover. Зокрема, від старшої моделі сімейства новинка відрізняється оформленням передньої із задньої частин. Також Range Rover Sport наступної генерації обзавівся поліпшеною в порівнянні з попередником аеродинамікою.
Новий позашляховик отримав алюмінієву незалежну підвіску з подвійними поперечними важелями спереду і багаторичажка ззаду. Пневмоелементи також піддалися модернізації. Тепер збільшити дорожній просвіт можна в два етапи - на 35 і 65 міліметрів.

Range Rover Sport оснастили системою Terrain Response другого покоління, за допомогою якої водій зможе змінювати налаштування роботи мотора, коробки, диференціала і підвіски залежно від покриття. Система отримала п'ять попередньо встановлених режимів: базовий зі стандартними налаштуваннями роботи всіх елементів автомобіля, для їзди по траві, гравію або снігу, для руху по бруду або по дорогах з коліями, для пересування по піску і для їзди по скелястій місцевості.

Позашляховик отримав і режим Dynamic mode. Він змінює алгоритм роботи коробки передач, відгук мотора на натиснення педалі газу, висоту дорожнього просвіту, а також налаштування антіпробуксовочной системи і системи стабілізації. Завдяки Dynamic mode електроніка моделі зможе, зокрема, боротися з проявом недостатньої поворачиваемости. Це відбуватиметься за рахунок передачі більшої кількості крутного моменту на далекі від вершини повороту колеса, які мають краще зчеплення з дорогою.



Сенсори, які відповідають за зміну жорсткості підвіски, відстежуватимуть ситуацію з періодичністю 500 разів на секунду. При необхідності електроніка самостійно поміняє режими роботи, які варіюються в діапазоні від самого м'якого до гранично жорсткого варіанту.

Покупцям Range Rover Sport нового покоління запропонують на вибір дві системи постійного повного приводу. Перша припускає, що крутний момент буде розподілятися між осями в співвідношенні 50:50. За допомогою керованої електронікою багатодискової муфти в центральному диференціалі пропорція може бути змінена.

Моторна гамма моделі спочатку включить в себе два бензинових і два дизельних агрегати. Пізніше до них приєднається ще один двигун V8 об'ємом 4,4 літра на "важкому паливі", який розвиває 339 кінських сил. До кінця поточного року також з'явиться дизель-електрична модифікація. Її характеристики не повідомляються, але відомо, що автомобілі з такою силовою установкою зможуть розганятися з місця до 100 км / год приблизно за сім секунд.

Найпотужнішою бензинової версією стане 510-сильна модифікація з п'ятилітровим мотором V8 з механічним нагнітачем. З місця до 96 кілометрів на годину позашляховик з такою силовою установкою зможе розганятися приблизно за п'ять секунд.

Всі силові агрегати позашляховика поєднуються виключно з восьмідіапазонной автоматичною коробкою передач ZF. Інженери автовиробника самостійно проводили настройку трансмісії і змогли домогтися того, що зміна кожного ступеня відбувається за 200 мілісекунд. Перемикати передачі можна в ручному режимі за допомогою підрульових пелюсток.

Інтер'єр позашляховика наступної генерації доповнено парою дисплеїв. Перший з них має діагональ 12,3 дюйма і замінює собою приладову панель. Другий восьмидюймовий екран розташовується на центральній консолі. При цьому інформація про швидкість, оборотах двигуна і дані навігаційної системи можна вивести на лобове скло. Яскравість цього зображення може бути відрегульована вручну.

Додатково Range Rover Sport нового покоління оснастили безліччю електронних помічників і систем безпеки. Зокрема, позашляховик отримав функцію стеження за перетином дорожньої розмітки, розпізнавання дорожніх знаків, інформація з якої передається на дисплей приладової панелі, адаптивний круїз-контроль і систему автоматичного перемикання ближнього і дальнього світла. Також новинку оснастили функцією попередження про можливе зіткнення з предметами і автомобіля з боків. Наприклад, із стовпами і колонами на парковках.

Продажі Range Rover Sport нового покоління почнуться в третьому кварталі поточного року.
Рендж ровер спорт фото
О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Land Rover, Land Rover Sport
Об авторе
Оставь комментарий

Войдите на сайт

Нет фото

Реклама

Авто объявления

Новости партнеров